Цената на петрола отново се покачва в четвъртък, след като в

...
Цената на петрола отново се покачва в четвъртък, след като в
Коментари Харесай

Цената на петрола достигна нивата си от януари - Икономика

Цената на петрола отново се повишава в четвъртък, откакто в сряда падна до 8-месечно дъно, съобщи Bloomberg.

Световният бенчмарк Брент нараства с 0,31% - 0,27 $, до 88,27 $ за барел.

Цената на американския вид West Texas Intermediate (WTI) се усилва с 0,39%, или 0,32 $, до 82,26 $ за барел.

В сряда цената и на двата сорта падна под 90 $, като американският нефт приближи ценово ниво от 81 $ за барел, изтривайки съвсем 6% от цената си, което е най-голямата му загуба от средата на юли насам.

Икономистът Лъчезар Богданов разгласява във Facebook графика от изменящата се цена на петрола Брент от януари до септември, съгласно която петролът е достигнал цената си от 25 януари.



Facebook/Latchezar Bogdanov

Средната цена на петрола на Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) през вчерашния ден се намали до 95,96 $ за барел, заяви през днешния ден петролният картел на уеб страницата си. Във вторник един барел се продаваше за 99,03 $.

За установяване на цената на петрола на ОПЕК се употребява така наречен петролна кошница, включваща 13 сорта нефт за експорт на страните членки на картела. Историческият най-много за " кошницата на ОПЕК " е цената от 140,73 $ за барел, регистрирана на 3 юли 2008 година

Цената на барел нефт се дефинира посредством извеждане на междинна аритметична големина от котировките все още на закриване на търговията с всички сортове от " кошницата на ОПЕК " предходния работен ден.

Американският петролен институт заяви, че щатските запаси на нефт са нарастнали с 3,6 млн. барела предходната седмица, макар че запасите в основния хъб за предпазване в Кушинг са намалели, съгласно хора, осведомени с данните. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР